Našu záruku spokojnosti myslíme vážne! Ak ste neboli na 100% spokojní, nabrúsime Váš nôž opäť, úplne zdarma! Na uplatnenie záruky nás prosím informujte najneskôr do 14 dní od doručenia nožov a predtým ako začnete nože používať. Nože, ktoré budú niesť známky nešetrného zaobchádzania, alebo domáceho brúsenia/ostrenia nie sú pokryté touto zárukou. Záruka je myslená tak, že si nože skontrolujete hneď ako ich dostanete a ohlásite nám nespokojnosť ešte pred ich použitím.
V prípade uplatnenia záruky urobíme všetko preto, aby ste boli opäť spokojní. Prípad dôsledne zaevidujeme a nôž dáme na dôkladné posúdenie nášmu majstrovi. V prípade potreby zmeriame správnosť brúsnych uhlov jemným laserovým uhlomerom a veľmi šetrne Váš nôž opäť nabrúsime.
Niekoľko vecí, ktoré treba pred brúsením zvážiť:
Nie, brúsíme všetky druhy nožov. Lovecké, rybárske,mäsiarske, úžitkové, japonské, atď. Sme vybavení špeciálnymi strojmi a nástrojmi na dokonalé brúsenie a využívame aj japonské brúsne kameňe a kotúče na najjemnejšie brúsenie. Navyše vieme brúsiť aj zúbkované nože (aj nože na chlieb) a bežne brúsime aj nožnice. Ak má Váš nôž veľmi špeciálny tvar, prosím pošlite nám vopred fotku.
Nebrúsime napríklad žiletky a britvy!
Hrvoľ (podhlavnica) je obvykle hrubšia časť umiestnená pri päte čepele.
Profesionál obvykle zbrúsi aj hrvoľ, pokiaľ si zákazník vyslovene nepraje opak. Čepeľ každého noža sa časom opotrebúva a zmenšuje sa. Ak by ste hrvoľ nebrúsili, tak sa Vám stane, že bude dlhší ako samotná čepeľ a tým pádom nebude čepel správne doliehať na krájaciu dosku. Ak by ste si neželali brúsenie hrvoľa, prosím dajte nám vedieť vopred.
Občas sa môžeme rozhodnúť hrvoľ nebrúsiť, najmä ak naši majstri zhodnotia, že je dutá. Ak by ste chceli hrvoľ brúsiť aj tak, dajte nám prosím vedieť.
Príklad brúseného a nebrúseného hrvoľa:
Nie, každý nôž je brúsený špecificky. Majster vždy zhodnotí každý nôž osobitne na základe svojich znalostí. Náš hlavný majster, Leif Kohlström, má za sebou už 27 rokov skúseností a je už 3. generácia brúsičov. Samozrejme dodržiavame všetky štandardy a zohľadňujeme originálny uhol noža a jeho použitie (kuchynské, lovecké, a pod.) Obvyklý uhol pre európske kuchynské nože je 18-25 stupňov na každej strane. Japonské nože sú obvykle brúsené pod ostrejším uhlom 15-18 stupňov. Ak si želáte brúsenie pod iným uhlom, napíšte nám.
Častým omylom je, keď zákazníci zbytočne dlho čakajú. Ostrý nôž musí byť schopný s ľahkosťou prerezať bežný papier A4. Najprv nôž naostrite ocieľkou a potom skúste prerezať papier. Ak rezanie nebude dokonale jemné, prípadne ak sa bude zadrhávať, alebo papier trhať, je čas na brúsenie.
Áno, je možné taký nôž opraviť a nabrúsiť. Avšak záleží na miere poškodenia. Takýto nôž vyrovnáme ručne, ale nikdy nebude dokonale rovný! V niektorých príadoch nerovnú časť odbrúsime. Napríklad ak je špička noža veľmi ohnutá, vytvoríme brúsením novú.
Nie, brúsíme všetky druhy nožov. Lovecké, rybárske,mäsiarske, úžitkové, japonské, atď. Navyše vieme brúsiť aj zúbkované nože (aj nože na chlieb) a bežne brúsime aj nožnice. Ak má Váš nôž veľmi špeciálny tvar, prosím pošlite nám vopred fotku.
Nebrúsime napríklad žiletky a britvy!
Áno, žiadny problém. Žiaľ nie je možné opraviť takéto poškodenie pomocou nového kovania (pridávaním materiálu). Štandardný spôsob je vybrúsenie novej špičky. Tu je dôležité rozhodnúť sa či zachováme pôvodný tvar čepele, alebo Vám vymodelujeme novú. V prvom prípade by to znamenlo obdrúsenie veľa materiálu a nôž môže byť viditeľne tenší ako bol predtým. V prípade nejasností nás kontaktuje.
Rozhodne nie! Toto je žiaľ veľmi častý omyl. Pokiaľ radi používate Vaše nože, mali by ste ich brúsiť. Aj lacné sú nože sú často robené z dobrej ocele. Lacnejšie nože sú vyrábané hromadne a výrobcovia ich často brúsia pomocou robotov. Môže to znieť úžasne, ale vskutočnosti robotické brúsenie nikdy nemá tak dobrý výsledok ako ručné brúsenie. Každý nôž sa mierne líši (vrátane jednej značky a modelovej rady). Preto sa oplatí nabrúsiť aj lacný nôž, keďže tým získate lepšiu ostrosť ako od samotného výrobcu.
Našu záruku spokojnosti myslíme vážne! Ak ste neboli na 100% spokojní, nabrúsime Váš nôž opäť, úplne zdarma! Na uplatnenie záruky nás prosím informujte najneskôr do 14 dní od doručenia nožov a predtým ako začnete nože používať. Nože, ktoré budú niesť známky nešetrného zaobchádzania, alebo domáceho brúsenia/ostrenia nie sú pokryté touto zárukou. Záruka je myslená tak, že si nože skontrolujete hneď ako ich dostanete a ohlásite nám nespokojnosť ešte pred ich použitím.
V prípade uplatnenia záruky urobíme všetko preto, aby ste boli opäť spokojní. Prípad dôsledne zaevidujeme a nôž dáme na dôkladné posúdenie nášmu majstrovi. V prípade potreby zmeriame správnosť brúsnych uhlov jemným laserovým uhlomerom a veľmi šetrne Váš nôž opäť nabrúsime.
Niekoľko vecí, ktoré treba pred brúsením zvážiť:
Nie, brúsíme všetky druhy nožov. Lovecké, rybárske,mäsiarske, úžitkové, japonské, atď. Sme vybavení špeciálnymi strojmi a nástrojmi na dokonalé brúsenie a využívame aj japonské brúsne kameňe a kotúče na najjemnejšie brúsenie. Navyše vieme brúsiť aj zúbkované nože (aj nože na chlieb) a bežne brúsime aj nožnice. Ak má Váš nôž veľmi špeciálny tvar, prosím pošlite nám vopred fotku.
Nebrúsime napríklad žiletky a britvy!
Hrvoľ (podhlavnica) je obvykle hrubšia časť umiestnená pri päte čepele.
Profesionál obvykle zbrúsi aj hrvoľ, pokiaľ si zákazník vyslovene nepraje opak. Čepeľ každého noža sa časom opotrebúva a zmenšuje sa. Ak by ste hrvoľ nebrúsili, tak sa Vám stane, že bude dlhší ako samotná čepeľ a tým pádom nebude čepel správne doliehať na krájaciu dosku. Ak by ste si neželali brúsenie hrvoľa, prosím dajte nám vedieť vopred.
Občas sa môžeme rozhodnúť hrvoľ nebrúsiť, najmä ak naši majstri zhodnotia, že je dutá. Ak by ste chceli hrvoľ brúsiť aj tak, dajte nám prosím vedieť.
Príklad brúseného a nebrúseného hrvoľa:
Nie, každý nôž je brúsený špecificky. Majster vždy zhodnotí každý nôž osobitne na základe svojich znalostí. Náš hlavný majster, Leif Kohlström, má za sebou už 27 rokov skúseností a je už 3. generácia brúsičov. Samozrejme dodržiavame všetky štandardy a zohľadňujeme originálny uhol noža a jeho použitie (kuchynské, lovecké, a pod.) Obvyklý uhol pre európske kuchynské nože je 18-25 stupňov na každej strane. Japonské nože sú obvykle brúsené pod ostrejším uhlom 15-18 stupňov. Ak si želáte brúsenie pod iným uhlom, napíšte nám.
Častým omylom je, keď zákazníci zbytočne dlho čakajú. Ostrý nôž musí byť schopný s ľahkosťou prerezať bežný papier A4. Najprv nôž naostrite ocieľkou a potom skúste prerezať papier. Ak rezanie nebude dokonale jemné, prípadne ak sa bude zadrhávať, alebo papier trhať, je čas na brúsenie.
Áno, je možné taký nôž opraviť a nabrúsiť. Avšak záleží na miere poškodenia. Takýto nôž vyrovnáme ručne, ale nikdy nebude dokonale rovný! V niektorých príadoch nerovnú časť odbrúsime. Napríklad ak je špička noža veľmi ohnutá, vytvoríme brúsením novú.
Nie, brúsíme všetky druhy nožov. Lovecké, rybárske,mäsiarske, úžitkové, japonské, atď. Navyše vieme brúsiť aj zúbkované nože (aj nože na chlieb) a bežne brúsime aj nožnice. Ak má Váš nôž veľmi špeciálny tvar, prosím pošlite nám vopred fotku.
Nebrúsime napríklad žiletky a britvy!
Áno, žiadny problém. Žiaľ nie je možné opraviť takéto poškodenie pomocou nového kovania (pridávaním materiálu). Štandardný spôsob je vybrúsenie novej špičky. Tu je dôležité rozhodnúť sa či zachováme pôvodný tvar čepele, alebo Vám vymodelujeme novú. V prvom prípade by to znamenlo obdrúsenie veľa materiálu a nôž môže byť viditeľne tenší ako bol predtým. V prípade nejasností nás kontaktuje.
Rozhodne nie! Toto je žiaľ veľmi častý omyl. Pokiaľ radi používate Vaše nože, mali by ste ich brúsiť. Aj lacné sú nože sú často robené z dobrej ocele. Lacnejšie nože sú vyrábané hromadne a výrobcovia ich často brúsia pomocou robotov. Môže to znieť úžasne, ale vskutočnosti robotické brúsenie nikdy nemá tak dobrý výsledok ako ručné brúsenie. Každý nôž sa mierne líši (vrátane jednej značky a modelovej rady). Preto sa oplatí nabrúsiť aj lacný nôž, keďže tým získate lepšiu ostrosť ako od samotného výrobcu.
Našu záruku spokojnosti myslíme vážne! Ak ste neboli na 100% spokojní, nabrúsime Váš nôž opäť, úplne zdarma! Na uplatnenie záruky nás prosím informujte najneskôr do 14 dní od doručenia nožov a predtým ako začnete nože používať. Nože, ktoré budú niesť známky nešetrného zaobchádzania, alebo domáceho brúsenia/ostrenia nie sú pokryté touto zárukou. Záruka je myslená tak, že si nože skontrolujete hneď ako ich dostanete a ohlásite nám nespokojnosť ešte pred ich použitím.
V prípade uplatnenia záruky urobíme všetko preto, aby ste boli opäť spokojní. Prípad dôsledne zaevidujeme a nôž dáme na dôkladné posúdenie nášmu majstrovi. V prípade potreby zmeriame správnosť brúsnych uhlov jemným laserovým uhlomerom a veľmi šetrne Váš nôž opäť nabrúsime.
Niekoľko vecí, ktoré treba pred brúsením zvážiť:
Nie, brúsíme všetky druhy nožov. Lovecké, rybárske,mäsiarske, úžitkové, japonské, atď. Sme vybavení špeciálnymi strojmi a nástrojmi na dokonalé brúsenie a využívame aj japonské brúsne kameňe a kotúče na najjemnejšie brúsenie. Navyše vieme brúsiť aj zúbkované nože (aj nože na chlieb) a bežne brúsime aj nožnice. Ak má Váš nôž veľmi špeciálny tvar, prosím pošlite nám vopred fotku.
Nebrúsime napríklad žiletky a britvy!
Hrvoľ (podhlavnica) je obvykle hrubšia časť umiestnená pri päte čepele.
Profesionál obvykle zbrúsi aj hrvoľ, pokiaľ si zákazník vyslovene nepraje opak. Čepeľ každého noža sa časom opotrebúva a zmenšuje sa. Ak by ste hrvoľ nebrúsili, tak sa Vám stane, že bude dlhší ako samotná čepeľ a tým pádom nebude čepel správne doliehať na krájaciu dosku. Ak by ste si neželali brúsenie hrvoľa, prosím dajte nám vedieť vopred.
Občas sa môžeme rozhodnúť hrvoľ nebrúsiť, najmä ak naši majstri zhodnotia, že je dutá. Ak by ste chceli hrvoľ brúsiť aj tak, dajte nám prosím vedieť.
Príklad brúseného a nebrúseného hrvoľa:
Nie, každý nôž je brúsený špecificky. Majster vždy zhodnotí každý nôž osobitne na základe svojich znalostí. Náš hlavný majster, Leif Kohlström, má za sebou už 27 rokov skúseností a je už 3. generácia brúsičov. Samozrejme dodržiavame všetky štandardy a zohľadňujeme originálny uhol noža a jeho použitie (kuchynské, lovecké, a pod.) Obvyklý uhol pre európske kuchynské nože je 18-25 stupňov na každej strane. Japonské nože sú obvykle brúsené pod ostrejším uhlom 15-18 stupňov. Ak si želáte brúsenie pod iným uhlom, napíšte nám.
Častým omylom je, keď zákazníci zbytočne dlho čakajú. Ostrý nôž musí byť schopný s ľahkosťou prerezať bežný papier A4. Najprv nôž naostrite ocieľkou a potom skúste prerezať papier. Ak rezanie nebude dokonale jemné, prípadne ak sa bude zadrhávať, alebo papier trhať, je čas na brúsenie.
Áno, je možné taký nôž opraviť a nabrúsiť. Avšak záleží na miere poškodenia. Takýto nôž vyrovnáme ručne, ale nikdy nebude dokonale rovný! V niektorých príadoch nerovnú časť odbrúsime. Napríklad ak je špička noža veľmi ohnutá, vytvoríme brúsením novú.
Nie, brúsíme všetky druhy nožov. Lovecké, rybárske,mäsiarske, úžitkové, japonské, atď. Navyše vieme brúsiť aj zúbkované nože (aj nože na chlieb) a bežne brúsime aj nožnice. Ak má Váš nôž veľmi špeciálny tvar, prosím pošlite nám vopred fotku.
Nebrúsime napríklad žiletky a britvy!
Áno, žiadny problém. Žiaľ nie je možné opraviť takéto poškodenie pomocou nového kovania (pridávaním materiálu). Štandardný spôsob je vybrúsenie novej špičky. Tu je dôležité rozhodnúť sa či zachováme pôvodný tvar čepele, alebo Vám vymodelujeme novú. V prvom prípade by to znamenlo obdrúsenie veľa materiálu a nôž môže byť viditeľne tenší ako bol predtým. V prípade nejasností nás kontaktuje.
Rozhodne nie! Toto je žiaľ veľmi častý omyl. Pokiaľ radi používate Vaše nože, mali by ste ich brúsiť. Aj lacné sú nože sú často robené z dobrej ocele. Lacnejšie nože sú vyrábané hromadne a výrobcovia ich často brúsia pomocou robotov. Môže to znieť úžasne, ale vskutočnosti robotické brúsenie nikdy nemá tak dobrý výsledok ako ručné brúsenie. Každý nôž sa mierne líši (vrátane jednej značky a modelovej rady). Preto sa oplatí nabrúsiť aj lacný nôž, keďže tým získate lepšiu ostrosť ako od samotného výrobcu.
Našu záruku spokojnosti myslíme vážne! Ak ste neboli na 100% spokojní, nabrúsime Váš nôž opäť, úplne zdarma! Na uplatnenie záruky nás prosím informujte najneskôr do 14 dní od doručenia nožov a predtým ako začnete nože používať. Nože, ktoré budú niesť známky nešetrného zaobchádzania, alebo domáceho brúsenia/ostrenia nie sú pokryté touto zárukou. Záruka je myslená tak, že si nože skontrolujete hneď ako ich dostanete a ohlásite nám nespokojnosť ešte pred ich použitím.
V prípade uplatnenia záruky urobíme všetko preto, aby ste boli opäť spokojní. Prípad dôsledne zaevidujeme a nôž dáme na dôkladné posúdenie nášmu majstrovi. V prípade potreby zmeriame správnosť brúsnych uhlov jemným laserovým uhlomerom a veľmi šetrne Váš nôž opäť nabrúsime.
Niekoľko vecí, ktoré treba pred brúsením zvážiť:
Nie, brúsíme všetky druhy nožov. Lovecké, rybárske,mäsiarske, úžitkové, japonské, atď. Sme vybavení špeciálnymi strojmi a nástrojmi na dokonalé brúsenie a využívame aj japonské brúsne kameňe a kotúče na najjemnejšie brúsenie. Navyše vieme brúsiť aj zúbkované nože (aj nože na chlieb) a bežne brúsime aj nožnice. Ak má Váš nôž veľmi špeciálny tvar, prosím pošlite nám vopred fotku.
Nebrúsime napríklad žiletky a britvy!
Hrvoľ (podhlavnica) je obvykle hrubšia časť umiestnená pri päte čepele.
Profesionál obvykle zbrúsi aj hrvoľ, pokiaľ si zákazník vyslovene nepraje opak. Čepeľ každého noža sa časom opotrebúva a zmenšuje sa. Ak by ste hrvoľ nebrúsili, tak sa Vám stane, že bude dlhší ako samotná čepeľ a tým pádom nebude čepel správne doliehať na krájaciu dosku. Ak by ste si neželali brúsenie hrvoľa, prosím dajte nám vedieť vopred.
Občas sa môžeme rozhodnúť hrvoľ nebrúsiť, najmä ak naši majstri zhodnotia, že je dutá. Ak by ste chceli hrvoľ brúsiť aj tak, dajte nám prosím vedieť.
Príklad brúseného a nebrúseného hrvoľa:
Nie, každý nôž je brúsený špecificky. Majster vždy zhodnotí každý nôž osobitne na základe svojich znalostí. Náš hlavný majster, Leif Kohlström, má za sebou už 27 rokov skúseností a je už 3. generácia brúsičov. Samozrejme dodržiavame všetky štandardy a zohľadňujeme originálny uhol noža a jeho použitie (kuchynské, lovecké, a pod.) Obvyklý uhol pre európske kuchynské nože je 18-25 stupňov na každej strane. Japonské nože sú obvykle brúsené pod ostrejším uhlom 15-18 stupňov. Ak si želáte brúsenie pod iným uhlom, napíšte nám.
Častým omylom je, keď zákazníci zbytočne dlho čakajú. Ostrý nôž musí byť schopný s ľahkosťou prerezať bežný papier A4. Najprv nôž naostrite ocieľkou a potom skúste prerezať papier. Ak rezanie nebude dokonale jemné, prípadne ak sa bude zadrhávať, alebo papier trhať, je čas na brúsenie.
Áno, je možné taký nôž opraviť a nabrúsiť. Avšak záleží na miere poškodenia. Takýto nôž vyrovnáme ručne, ale nikdy nebude dokonale rovný! V niektorých príadoch nerovnú časť odbrúsime. Napríklad ak je špička noža veľmi ohnutá, vytvoríme brúsením novú.
Nie, brúsíme všetky druhy nožov. Lovecké, rybárske,mäsiarske, úžitkové, japonské, atď. Navyše vieme brúsiť aj zúbkované nože (aj nože na chlieb) a bežne brúsime aj nožnice. Ak má Váš nôž veľmi špeciálny tvar, prosím pošlite nám vopred fotku.
Nebrúsime napríklad žiletky a britvy!
Áno, žiadny problém. Žiaľ nie je možné opraviť takéto poškodenie pomocou nového kovania (pridávaním materiálu). Štandardný spôsob je vybrúsenie novej špičky. Tu je dôležité rozhodnúť sa či zachováme pôvodný tvar čepele, alebo Vám vymodelujeme novú. V prvom prípade by to znamenlo obdrúsenie veľa materiálu a nôž môže byť viditeľne tenší ako bol predtým. V prípade nejasností nás kontaktuje.
Rozhodne nie! Toto je žiaľ veľmi častý omyl. Pokiaľ radi používate Vaše nože, mali by ste ich brúsiť. Aj lacné sú nože sú často robené z dobrej ocele. Lacnejšie nože sú vyrábané hromadne a výrobcovia ich často brúsia pomocou robotov. Môže to znieť úžasne, ale vskutočnosti robotické brúsenie nikdy nemá tak dobrý výsledok ako ručné brúsenie. Každý nôž sa mierne líši (vrátane jednej značky a modelovej rady). Preto sa oplatí nabrúsiť aj lacný nôž, keďže tým získate lepšiu ostrosť ako od samotného výrobcu.
Našu záruku spokojnosti myslíme vážne! Ak ste neboli na 100% spokojní, nabrúsime Váš nôž opäť, úplne zdarma! Na uplatnenie záruky nás prosím informujte najneskôr do 14 dní od doručenia nožov a predtým ako začnete nože používať. Nože, ktoré budú niesť známky nešetrného zaobchádzania, alebo domáceho brúsenia/ostrenia nie sú pokryté touto zárukou. Záruka je myslená tak, že si nože skontrolujete hneď ako ich dostanete a ohlásite nám nespokojnosť ešte pred ich použitím.
V prípade uplatnenia záruky urobíme všetko preto, aby ste boli opäť spokojní. Prípad dôsledne zaevidujeme a nôž dáme na dôkladné posúdenie nášmu majstrovi. V prípade potreby zmeriame správnosť brúsnych uhlov jemným laserovým uhlomerom a veľmi šetrne Váš nôž opäť nabrúsime.
Niekoľko vecí, ktoré treba pred brúsením zvážiť:
Nie, brúsíme všetky druhy nožov. Lovecké, rybárske,mäsiarske, úžitkové, japonské, atď. Sme vybavení špeciálnymi strojmi a nástrojmi na dokonalé brúsenie a využívame aj japonské brúsne kameňe a kotúče na najjemnejšie brúsenie. Navyše vieme brúsiť aj zúbkované nože (aj nože na chlieb) a bežne brúsime aj nožnice. Ak má Váš nôž veľmi špeciálny tvar, prosím pošlite nám vopred fotku.
Nebrúsime napríklad žiletky a britvy!
Hrvoľ (podhlavnica) je obvykle hrubšia časť umiestnená pri päte čepele.
Profesionál obvykle zbrúsi aj hrvoľ, pokiaľ si zákazník vyslovene nepraje opak. Čepeľ každého noža sa časom opotrebúva a zmenšuje sa. Ak by ste hrvoľ nebrúsili, tak sa Vám stane, že bude dlhší ako samotná čepeľ a tým pádom nebude čepel správne doliehať na krájaciu dosku. Ak by ste si neželali brúsenie hrvoľa, prosím dajte nám vedieť vopred.
Občas sa môžeme rozhodnúť hrvoľ nebrúsiť, najmä ak naši majstri zhodnotia, že je dutá. Ak by ste chceli hrvoľ brúsiť aj tak, dajte nám prosím vedieť.
Príklad brúseného a nebrúseného hrvoľa:
Nie, každý nôž je brúsený špecificky. Majster vždy zhodnotí každý nôž osobitne na základe svojich znalostí. Náš hlavný majster, Leif Kohlström, má za sebou už 27 rokov skúseností a je už 3. generácia brúsičov. Samozrejme dodržiavame všetky štandardy a zohľadňujeme originálny uhol noža a jeho použitie (kuchynské, lovecké, a pod.) Obvyklý uhol pre európske kuchynské nože je 18-25 stupňov na každej strane. Japonské nože sú obvykle brúsené pod ostrejším uhlom 15-18 stupňov. Ak si želáte brúsenie pod iným uhlom, napíšte nám.
Častým omylom je, keď zákazníci zbytočne dlho čakajú. Ostrý nôž musí byť schopný s ľahkosťou prerezať bežný papier A4. Najprv nôž naostrite ocieľkou a potom skúste prerezať papier. Ak rezanie nebude dokonale jemné, prípadne ak sa bude zadrhávať, alebo papier trhať, je čas na brúsenie.
Áno, je možné taký nôž opraviť a nabrúsiť. Avšak záleží na miere poškodenia. Takýto nôž vyrovnáme ručne, ale nikdy nebude dokonale rovný! V niektorých príadoch nerovnú časť odbrúsime. Napríklad ak je špička noža veľmi ohnutá, vytvoríme brúsením novú.
Nie, brúsíme všetky druhy nožov. Lovecké, rybárske,mäsiarske, úžitkové, japonské, atď. Navyše vieme brúsiť aj zúbkované nože (aj nože na chlieb) a bežne brúsime aj nožnice. Ak má Váš nôž veľmi špeciálny tvar, prosím pošlite nám vopred fotku.
Nebrúsime napríklad žiletky a britvy!
Áno, žiadny problém. Žiaľ nie je možné opraviť takéto poškodenie pomocou nového kovania (pridávaním materiálu). Štandardný spôsob je vybrúsenie novej špičky. Tu je dôležité rozhodnúť sa či zachováme pôvodný tvar čepele, alebo Vám vymodelujeme novú. V prvom prípade by to znamenlo obdrúsenie veľa materiálu a nôž môže byť viditeľne tenší ako bol predtým. V prípade nejasností nás kontaktuje.
Rozhodne nie! Toto je žiaľ veľmi častý omyl. Pokiaľ radi používate Vaše nože, mali by ste ich brúsiť. Aj lacné sú nože sú často robené z dobrej ocele. Lacnejšie nože sú vyrábané hromadne a výrobcovia ich často brúsia pomocou robotov. Môže to znieť úžasne, ale vskutočnosti robotické brúsenie nikdy nemá tak dobrý výsledok ako ručné brúsenie. Každý nôž sa mierne líši (vrátane jednej značky a modelovej rady). Preto sa oplatí nabrúsiť aj lacný nôž, keďže tým získate lepšiu ostrosť ako od samotného výrobcu.
Našu záruku spokojnosti myslíme vážne! Ak ste neboli na 100% spokojní, nabrúsime Váš nôž opäť, úplne zdarma! Na uplatnenie záruky nás prosím informujte najneskôr do 14 dní od doručenia nožov a predtým ako začnete nože používať. Nože, ktoré budú niesť známky nešetrného zaobchádzania, alebo domáceho brúsenia/ostrenia nie sú pokryté touto zárukou. Záruka je myslená tak, že si nože skontrolujete hneď ako ich dostanete a ohlásite nám nespokojnosť ešte pred ich použitím.
V prípade uplatnenia záruky urobíme všetko preto, aby ste boli opäť spokojní. Prípad dôsledne zaevidujeme a nôž dáme na dôkladné posúdenie nášmu majstrovi. V prípade potreby zmeriame správnosť brúsnych uhlov jemným laserovým uhlomerom a veľmi šetrne Váš nôž opäť nabrúsime.
Niekoľko vecí, ktoré treba pred brúsením zvážiť:
Nie, brúsíme všetky druhy nožov. Lovecké, rybárske,mäsiarske, úžitkové, japonské, atď. Sme vybavení špeciálnymi strojmi a nástrojmi na dokonalé brúsenie a využívame aj japonské brúsne kameňe a kotúče na najjemnejšie brúsenie. Navyše vieme brúsiť aj zúbkované nože (aj nože na chlieb) a bežne brúsime aj nožnice. Ak má Váš nôž veľmi špeciálny tvar, prosím pošlite nám vopred fotku.
Nebrúsime napríklad žiletky a britvy!
Hrvoľ (podhlavnica) je obvykle hrubšia časť umiestnená pri päte čepele.
Profesionál obvykle zbrúsi aj hrvoľ, pokiaľ si zákazník vyslovene nepraje opak. Čepeľ každého noža sa časom opotrebúva a zmenšuje sa. Ak by ste hrvoľ nebrúsili, tak sa Vám stane, že bude dlhší ako samotná čepeľ a tým pádom nebude čepel správne doliehať na krájaciu dosku. Ak by ste si neželali brúsenie hrvoľa, prosím dajte nám vedieť vopred.
Občas sa môžeme rozhodnúť hrvoľ nebrúsiť, najmä ak naši majstri zhodnotia, že je dutá. Ak by ste chceli hrvoľ brúsiť aj tak, dajte nám prosím vedieť.
Príklad brúseného a nebrúseného hrvoľa:
Nie, každý nôž je brúsený špecificky. Majster vždy zhodnotí každý nôž osobitne na základe svojich znalostí. Náš hlavný majster, Leif Kohlström, má za sebou už 27 rokov skúseností a je už 3. generácia brúsičov. Samozrejme dodržiavame všetky štandardy a zohľadňujeme originálny uhol noža a jeho použitie (kuchynské, lovecké, a pod.) Obvyklý uhol pre európske kuchynské nože je 18-25 stupňov na každej strane. Japonské nože sú obvykle brúsené pod ostrejším uhlom 15-18 stupňov. Ak si želáte brúsenie pod iným uhlom, napíšte nám.
Častým omylom je, keď zákazníci zbytočne dlho čakajú. Ostrý nôž musí byť schopný s ľahkosťou prerezať bežný papier A4. Najprv nôž naostrite ocieľkou a potom skúste prerezať papier. Ak rezanie nebude dokonale jemné, prípadne ak sa bude zadrhávať, alebo papier trhať, je čas na brúsenie.
Áno, je možné taký nôž opraviť a nabrúsiť. Avšak záleží na miere poškodenia. Takýto nôž vyrovnáme ručne, ale nikdy nebude dokonale rovný! V niektorých príadoch nerovnú časť odbrúsime. Napríklad ak je špička noža veľmi ohnutá, vytvoríme brúsením novú.
Nie, brúsíme všetky druhy nožov. Lovecké, rybárske,mäsiarske, úžitkové, japonské, atď. Navyše vieme brúsiť aj zúbkované nože (aj nože na chlieb) a bežne brúsime aj nožnice. Ak má Váš nôž veľmi špeciálny tvar, prosím pošlite nám vopred fotku.
Nebrúsime napríklad žiletky a britvy!
Áno, žiadny problém. Žiaľ nie je možné opraviť takéto poškodenie pomocou nového kovania (pridávaním materiálu). Štandardný spôsob je vybrúsenie novej špičky. Tu je dôležité rozhodnúť sa či zachováme pôvodný tvar čepele, alebo Vám vymodelujeme novú. V prvom prípade by to znamenlo obdrúsenie veľa materiálu a nôž môže byť viditeľne tenší ako bol predtým. V prípade nejasností nás kontaktuje.
Rozhodne nie! Toto je žiaľ veľmi častý omyl. Pokiaľ radi používate Vaše nože, mali by ste ich brúsiť. Aj lacné sú nože sú často robené z dobrej ocele. Lacnejšie nože sú vyrábané hromadne a výrobcovia ich často brúsia pomocou robotov. Môže to znieť úžasne, ale vskutočnosti robotické brúsenie nikdy nemá tak dobrý výsledok ako ručné brúsenie. Každý nôž sa mierne líši (vrátane jednej značky a modelovej rady). Preto sa oplatí nabrúsiť aj lacný nôž, keďže tým získate lepšiu ostrosť ako od samotného výrobcu.